Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Cheesecake ψητό με λεμόνι


Cheesecake ψητό με λεμόνι
 Από το Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφίες: Άλκης Καλούδης

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος ψησίματος: 30΄
Υλικά (για 10 μερίδες):
Για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
80 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)
Για τη γέμιση:
350 γρ. τυρί ρικότα (ιταλικό τυρί) ή ανθότυρο
350 γρ. κρεμώδες τυρί, τύπου Φιλαδέλφεια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι (ακέρωτο, βιολογικό)
Διαδικασία:
Βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα. Αδειάζουμε το μείγμα της βάσης σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Πιέζουμε με τα χέρια το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη τα δύο τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιογενή κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο μπισκότο και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου