Μακαρονάδα με ντοματίνια και βασιλικό Από το Χριστόφορο Πέσκια
Επιμέλεια- food styling: Τίνα Webb, Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου
Styling: Alice Bean, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Προετοιμασία + Μαγείρεμα: 10΄ - 15΄
Υλικά (για 4 άτομα):
1 πακέτο σπαγκέτι
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντοματίνια, στη μέση
1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα (φρέσκο βασιλικό βρίσκουμε σε γλαστράκια σε φυτώρια, και σε κλαράκια μέσα σε διαφανή κουτάκια σε ορισμένα σούπερ μάρκετ ανάλογα με τη ζήτηση κάθε περιοχής και την ώρα) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερός
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
200 γρ. παρμεζάνα Ρετζιάνο, τριμμένη
Διαδικασία:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, πλατιά και μεγάλη, ή σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να βγάλουν υγρά. Στα 5 - 6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε (ναι, πριν να είναι έτοιμα!) φροντίζοντας να κρατήσουμε περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Η μακαρονάδα πρέπει να απορροφήσει όλα τα υγρά και να κοκκινίσει ελαφρώς. Αν χρειαστεί κι άλλο μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των μακαρονιών επιπλέον. Την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Τι πίνουμε
Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου