Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και σπανάκι

Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb, Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου,
Styling: Alice Bean, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 17΄
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
![]() ![]() |
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετούλες
1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
6 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
3 κουτ. σούπας γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεματίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 - 2 λεπτά. Το μεταφέρουμε στο σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς από τα νερά του, πιέζοντάς το ελαφρώς με το χέρι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν και προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια, το τυρί, 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι ή ένα πυρέξ, αδειάζουμε μέσα το μείγμα λαχανικών - αυγών, στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα μας. Συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά.
Τι πίνουμε
Mανιτάρια, σπανάκι και τα «δύσκολα» αυγά θα μας οδηγήσουν σε μια συμβιβαστική λύση, εξαιρετικής όμως γευστικής δύναμης: Μαντινεία! Και για πιο «φανταχτερές» καθημερινές στιγμές, μια Μαντινεία αφρώδη. Στην αντίθετη περίπτωση, μια μπίρα lager.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου