Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κολοκυθόσουπα

Υλικά:
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 γεμάτες κουταλιές δυνατό ινδικό κάρυ σε σκόνη
  • περίπου 6 φλυτζάνια κολοκύθα κόκκινη σε κύβους
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • αλατοπίπερο
για γαρνίρισμα: sour cream, κρουτόν ψημένα σε σκόρδο (προαιρετικά, πλην νοστιμότατα, δεν θα το μετανοιώσετε!), και ψιλοκομμένο chive (τσάιβ).
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Αφού σοταριστεί καλά, ρίχνουμε τη σκόνη κάρυ και ανακατεύουμε λίγο.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και την κολοκύθα και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρις ότου μαλακώσει.
  • Σβήνουμε, και με ένα μιξεράκι ειδικό, λιώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να γίνει λείος πολτός.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Γαρνίρουμε τη σούπα με μία κουταλιά sour cream και ψιλοκομμένα τα chives από πάνω και τα κρουτόν σε μπωλ στην άκρη.
ΜΜΜ, υπέροχη, θα σας ζητήσουν και δεύτερο πιάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου