ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ: 8 μέτριες πατάτες, 6-8 μέτρια κρεμμύδια, 3-4 σκελίδες σκόρδου συνθλιμμένες, 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, δεντρολίβανο φρέσκο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένετε καλά τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους. Κόβετε κάθε πατάτα κατά μήκος σε 2 ίσα μέρη. Τα αλατοπιπερώνετε, βάζετε από μια ροδέλα κρεμμύδι, μια πρέζα συνθλιμμένο σκόρδο και 2-3 φυλλαράκια δεντρολίβανο. Ενώνετε ξανά τα δύο κομμάτια, τυλίγετε κάθε πατάτα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε αρχικά στη σχάρα χαμηλά πάνω στα κάρβουνα και αργότερα, όταν πια θα έχουν χωνέψει πολύ τα κάρβουνα, τις χώνετε μέσα στη χόβολη. Τις γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα απ' όλες τις μεριές. Αφαιρείτε τη φλούδα από τα κρεμμύδια, τα αλατοπιπερώνετε, τυλίγετε το καθένα ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε όπως τις πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου