Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. φασόλια χονδρά, 2 κρεμμύδια τριμμένα, 2 πράσα ψιλοκομμένα, 1 μπαστουνάκι σέλερυ ψιλοκομμένο, 3 μακρόστενες πιπεριές ψιλοκομμένες, λίγο λάδι, ½ κιλό χοιρινό από το κιλότο κομμένο σε μικρά κομμάτι, 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, μία πρέζα πιπέρι, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε τα φασόλια σε κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό, τα βράζετε 5 λεπτά και τα σουρώνετε. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλερυ, τις πιπεριές, και τα μαραίνετε με λίγο νερό. Προσθέτετε το λάδι και το κρέας και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά όλα μαζί. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια, τον κύβο, 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη φασολάδα 1 ½ ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου