Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι & θυμάρι
Βίκυ Κουμάντου

βαθμολογία:
Δεν έχει βαθμολογηθεί ακόμα
βαθμολογίακριτική
+ στις συνταγές μου
πληροφορίες:
κουζίνα: Ιταλία
πιάτο: Κυρίως Πιάτο
κυρίως συστατικά:Ζυμαρικά
Δεν έχει βαθμολογηθεί ακόμα

βαθμολογίακριτική
+ στις συνταγές μου
πληροφορίες:
κουζίνα: Ιταλία
πιάτο: Κυρίως Πιάτο
κυρίως συστατικά:Ζυμαρικά
συστατικά
500γρ linguine
250 γρ. ασπρομανίταρα
80ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
1 ½ κ.τσ. αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. ασπρομανίταρα
80ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
1 ½ κ.τσ. αλάτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
οδηγίες
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου