Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009
ΡΑΒΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ: 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό, 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι βιτάμ, 5 αυγά, 2 βανίλιες, 2 κουταλάκια γλυκού baking powder, 1 κουταλάκια γλυκού σόδα.
Σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αναμιγνύουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, σόδα, baking powder και βανίλλιες. Χτυπάμε το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει. Δουλεύουμε κρόκους και ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βιτάμ. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου