Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ: 4 φύλλα παραδοσιακά, ½ κολοκύθι (μέτριο), 1 κουταλιά λάδι, ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι, ½ κιλό ζάχαρη ή μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε το κολοκύθι, το τρίβουμε με τον τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι. Το ζυμώνουμε και το στραγγίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε ένα φύλλο κάτω στο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι. Ρίχνουμε το κολοκύθι λίγο λίγο να μην ξεχειλίζει το μίγμα. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω άλλο φύλλο και ρίχνουμε πάλι λίγο λίγο από το μίγμα μας. Το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο φύλλο. Αφού βάλουμε το τέταρτο φύλλο, βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μίση ώρα περίπου, μετά το βγάζουμε αναποδογυρίζουμε το ταψί ώστε να βγει η πίτα μας και την βάζουμε να ψηθεί ανάποδα τώρα για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου