Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΛΕΜΟΝΙ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Ή ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ: 5 νεράτζια, 5 πορτοκάλια, 2 λεμόνια, ζάχαρη, 2 βανίλες, 1 κρασοπότηρο νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξύνουμε επιφανιακά όλα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε μιά κατσαρόλα με νερό να βράσουν (2 νερά) έως ότου γίνουν μαλακά. Τα στραγγίζουμε τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Μετά τα περνάμε από μπλέντερ, να γίνουν χοντρός πολτός. Βάζουμε στην κατσαρόλα τον πολτό, προσθέτουμε ζάχαρη (όσα ποτήρια πολτός, τόσα ποτήρια ζάχαρη), το νερό και τις βανίλιες. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα. Είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου